• КОНКУРС-РЕЦИТАЛ по стихове на народните будители и българското слово

  На провелия се конкурс на 7 ноември,за наи-добро изпълнение бяха наградени учениците, Сияна Кавръкова, Симона Китанова, Цветелина Начева и Никол Цветкова от 6а клас на СУ "Васил Левски" гр.Пловдив.
 • ДИГИТАЛНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ 2016-2017г.

  Юни 2017 година в СУ "Васил Левски" се проведе национално външно оценяване на дигитални компетентности на учениците от 10 клас. В рамките на 30 минути, учениците решаваха онлайн тест от 20 въпроса. След това в рамките на 60 минути всеки ученик решава проблем с практическа насоченост. На 27 юни 2017 година излязоха резултатите от НВО. Всички ученици, които са получили като краен резултат над 50 % получиха сертификати за дигитални компетентности по европейската референтна рамка за оценяване.
 • Олимпийско звено 2016-2017г.

 • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

  Лека атлетика - учители по СП Тодорка Тодорова и Ангел Пенчев
 • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

  Плуване - учител по СП Ботко Трендафилов
 • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

  Борба - учител по СП Павел Митев
  • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

   Стрелба - учител по СП Евгения Звискова
   • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

    Плуване - учител по СП - Ваня Димитрова
    • КРАЙ НА ЛАГЕРА ЗА ЧАСТ ОТ ГИМНАСТИЧКИТЕ, АНСАМБЪЛЪТ ОСТАВА НА БЕЛМЕКЕН

     агерът на националния отбор индивидуално приключва в петък (6 октомври). Невяна Владинова и останалите момичета слизат от високопланинската база Белмекен и ще имат почивен ден в събота. От неделя отново са на базата на „Раковски“, където подновяват тренировки. На практика от неделя те поставят начало на новия сезон въпреки че го направиха с качването си на Белмекен. В София Неви, Катя, Ерика Зафирова, Боряна Калейн и Петя Борисова ще започнат работа по новите съчетания за новия сезон. Ансамбълът обаче остава на Белмекен. Лагерът на тима ще продължи до 11 октомври (сряда). С тима отново е Михаела Маевска, която имаше ангажименти около успешното полагане на държавния изпит в НСА. Сега златното момиче отново се завръща на базата и ще следи подготовката на тима.
     • ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА — в Спортно училище "Васил Левски " Пловдив

      • Иновации и мениджмънт в спорта

       • УРОК ПО ИСТОРИЯ ЗА КАДЕТКИТЕ В ПЕРУЩИЦА

        Националният ни отбор за кадетки излезе за кратко извън залата и се отдаде на приятни занимания. 16-годишните ни националки получиха урок по история, запознавайки си с любопитни факти около град Перущица.Заедно с треньорите си момичета посетиха музея на града, където получиха информация както за неговото развитие през годините, така и за Априлското въстание. Освен това те отделиха време за местната църква и училището, основано от Христо Данов, чието име то носи.Нашите имат малко повече от седмица за занимания преди да потеглят към Скопие, където от 17 до 26 август ще се проведе европейското за кадетки, Дивизия Б. Селекцията на Десислава Ангелова е в група А на шампионата заедно с Португалия, Естония, Финландия и Норвегия.
       • Над 100 учители и педагози от Пловдивско получиха награди

        Над 100 учители от Пловдивско получиха нагарди за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, както и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес. Над 100 учители, педагози и директори бяха дошли в Общински съвет за да научат призьорите за тазгодишната учебна година. Наградите бяха разпределени в няколко категории, а началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова отличи всеки един от спечелилите. В категорията „Директор на образователна институция“, беше наградена и Илияна Христова Данчева, директор, СУ „Васил Левски“ – Пловдив.
       • Национален ученически събор

        Национален ученически събор „С Левски в ума и сърцето“,посветен на 180-тата годишнина от рождението на Апостолар, се проведе в Карлово на 27-28.06.2017г.
       • 22 училища впечатлиха с идеи, каузи и инициативи

        Родители дадоха начало на второто издание на форума „Аз променям моето училище”, организиран от Община Пловдив и образователен портал „Уча в Пловдив” 22 учебни заведения впечатлиха с идеи, каузи и инициативи, които презентираха на форум „Аз променям моето училище“, организиран от Община Пловдив и образователен портал „Уча в Пловдив”. Иновации, реализирани в рамките на изминалата учебна година, представиха начални, основни и средни училища, езикови и професионални гимназии. Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Целта не е да се трупат точки, а да се споделят добри идеи, да се насърчат инициативните и да се поощри ентусиазмът на директори, учители и ученици да създават условия и да бъдат смели в мечтите си и тяхното сбъдване, обясниха организаторите. Тази година форумът бе подкрепен и родители, които изявиха желание да участват активно в презентациите.
       • Vasil Tepedelenev - Fitness & Defense Trainer.

        С този пост искам да похваля учениците от Спортно училище "Васил Левски" от гр. Пловдив. Имах удоволствието да им помогна в тяхното начинание, и заедно да направим нещо, което ще съпътства положителната промяна на обществото. Изключително съм щастлив, че виждам такива активни и целенасочени млади хора. Уважавам това, че са се насочили към спортът и здравословният начин на живот, и посланието ми към тях е - продължавайте все така напред! Имаме нужда от повече като вас. Ето и няколко думи от самите тях. :) "Ние сме учебна кампания ,,TEEN SPORT'' от Спортно училище ,,Васил Левски" гр.Пловдив.Кампанията е част от проекта ,,Junior Achievements",който дава възможност на младите хора да се докоснат до бизнес средата и да придобият по-добра финансова грамотност.Продуктът на фирмата е списание ,което има за цел да популяризира спорта в България ,запознавайки хората с младите таланти в различните видове спортове.Списанието съдържа и интересни статии и съвети за по-добър начин на живот ,изготвени от фитнес инструктори от различни Български области,вицове,интервюта и подарък плакат. "
       • TEEN SPORT

        Отбора TEEN SPORT на СУ"Васил Левски" се класира за финалите на "Най-добра учебна компания за ученици в България" .
       • Заслужено първо място по МПО - гр. Пловдив

 • Бойните изкуства влизат в Спортното училище

  Кикбоксът е първото бойно изкуство, което ще бъде застъпено в спортното училище „Васил Левски” в Пловдив. Учебното заведение обявява прием за новата учебна година на 3 места за шестокласници, като тенденцията е с всяка следваща година да се увеличават. Предложението е изготвено от АСТК Тракия, чийто председател е кметът на район Тракия Костадин Димитров. Идеята е от следващата учебна година в Спортното училище да влезе и таекуон-до. Учител по спортна подготовка на кикбокс ще бъде именно представител на АСТК Тракия – Иван Манолов. Изпитите ще се проведат на 21 и 22 юни. За втора поредна година в СУ „Васил Левски” ще има нов спорт, след като миналия сезон школото отвори врати и за тениса. Преди това в продължение на доста години нямаше нови попълнения сред спортните дисциплини. Сега общият им брой набъбва на 17 – баскетбол, волейбол, джудо, плуване, тенис, свободна и класическа борба, бокс, кикбокс, футбол, художествена гимнастика, вдигане на тежести, гребане, кану каяк, лека атлетика, спортна гимнастика, спортна стрелба. Вече ще имаме конкуренция в лицето на Общинското спортно училище в Пазарджик, така че трябва да се развиваме, заяви специално за trafficnews.bg директорката на СУ „Васил Левски” Илияна Данчева. Директор в Пазарджик ще бъде олимпийският бронзов медалист по джудо Георги Георгиев, а броят на дисциплините засега е 8. Г-жа Данчева изрази задоволството си и от нарасналото присъствие на художествената гимнастика. От есента СК Тракия с главен треньор Ирина Чернева ще има 7 деца в спортното. Очакват се и деца на волейболния клуб Строител с президент и треньор – бившият национал Мартин Палийски. За тази учебна година сме подписали тристранни договори с 27 клуба, каза още Илияна Данчева.
 • Трета олимпийска конференция

  На 6 април в Академията се проведе поредната Трета педагогическа конференция „Олимпийско възпитание и образование чрез спорта в училищната среда“, която е организирана от Националната олимпийска академия със съдействието на НСА, БОК и регионалното управление по образование в София. Участие в конференцията взеха над 100 участници: учители по физическо възпитание и спорт от 25 училища от София, Пловдив, Камчия, Хасково, Благоевград и др., представители на студентите и преподавателите от 5 университета - от НСА, Югозападен университет в Благоевград, Великотърновският университет, Свободен университет в Бургас, Софийския университет.
 • Четеш в библиотеката – на четири очи със спортна легенда

  12 иновации на училищни библиотеки се състезават в конкурс за насърчаване на четенето. В „Алеко“ събуждат прашасалите книги. Искат целево финансиране за школските читални. Библиотечният съвет на ЕГ „Пловдив“ представи инициативите си на конкурса. Спортна легенда ще насърчава учениците да четат. Това е проектът, който представи Спортното училище на конкурса за най-интересна и иновативна инициатива за насърчаване на ученическото четене. Събитието, което се провежда, събира 12 училищни библиотеки от Пловдив и областта. „Европейска библиотека“ е нарекла проекта си библиотекарят на Спортното училище Антония Русева. Инициативата, при която спортна легенда ще стимулира учениците да поръчват книги, в момента е в процес на подготовка. Този, който е прекарал най-много часове в училищната библиотека, ще спечели като награда лична среща на четири очи с европейска, световна или олимпийска спортна звезда. Името засега се пази в тайна.

 • Вече са ясни имената на победителите в шестия общонационален конкурс за Спортни таланти на „Еврофутбол“ за 2017 г. – 26-те спортисти на възраст до 25 г. са от 17 вида спорт и ще получат финансова подкрепа от букмейкърската къща в размер до 5 000 лева за всеки от тях.Четирима от тях са ученици на СУ"Васил Левски" -Диана Петкова,Атанас Хорозов,Иван Алмаджиев,Пламена Съйкова и двама бивши възпитаници на училището –Таня Звискова и Ангел Кодинов.

 • Общо четири състезателки на Марица (Пловдив) бяха повикани в разширения състав на националния отбор на България за жени до 18 години. 16 млади волейболистки започват днес в Казанлък подготовка за финалите на Европейското първенство в Холандия от 1 до 9 април. Сред избраничките на селекционера Страхил Балов попаднаха посрещачките на Марица Добрина Христоскова и Ива Халачева. Сред младите Лъвици са още разпределитеката Виктория Ангелова и центърът Михаела Мартинова, които през този сезон са отстъпени да играят в женския отбор на Раковски (Димитровград).

 • ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

  Волейболистката на „Марица” Полина Койчева и каякарката Цветелина Гаджета влязоха в ролята на Баба Марта и раздаваха червено-бели символи в Спортното училище. Състезателките бяха неузнаваеми в народни носии и посрещаха съучениците си на входа, за да пожелаят здраве и късмет. Спортният психолог Лазара Кулевска и преподавателят Ваня Макавеева се постараха за украсата на училището , създадена от учениците по проект „Твоя час“. Пролетно дръвче, цветя и балони оформиха първомартенския интериор във фоайето на първия етаж на училището. Учители по литература припомниха легендата за баба Марта, обичаите и празници, посветени на идващата пролет.

 • Лиляна Георгиева сложи на свое име осмия си национален рекорд за 2017 г. След като 1500 м и 3000 м направи няколко корекции в постижения №1 у нас за младша, старша възраст и за девойки под 23 г., детето-чудо избухна и на 800 м. Лили спря хронометъра на 2:09.62 мин и спечели бронзов медал от Балканиадата в зала за мъже и жени в Белград. Тя подобри собствения си национален рекорд на 800 м в зала за младша възраст, който беше 2:12.15 мин. Това беше първото участие на Георгиева при жените на официално първенство, като от раз завоюва отличие. 17-годишната атлетка е младша възраст. Лили завърши с победа в серията си в „Комбанк Арена”, а в по-силната само две атлетки дадоха по-добри постижения от българката – Констадина Янопулу (Гър) стана шампионка на Балканите с 2:06.00 мин, а втора с национален рекорд на Кипър се нареди Наталия Евангелиду – 2:06.52 мин. Така Георгиева завършва сезонът в зала с уникални лични постижения – 800 м от 2:09.62 мин, на 1500 м – 4:20.01 мин, и на 3000 м – 9:24.65 мин.

 • По случай 24 май - Ден на славянската писменост и култура, кметът на район "Западен" - Десислава Желязкова връчи грамоти на учител..

  Цялата новина

 • Проведе се XIV-то областно състезание на отборите "Млад огнеборец"

  На проведените днес ХІV-ти областни състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" на лекоатлетическия стадион "Пловдив" взеха участие 11 отбора от...

  Цялата новина

 • Великденско тържество

  На 08.05.2013 г. в стола на училището, по инициатива на ученическия съвет (Невена Ненкова, Мария Кехайова, Зинайда Андреева,Иван Сакаджиев и Любомир Верджев), се проведе...

  Цялата новина

 • ЗАПОВЕД

  На основание чл.147, ал.1, т.8, във връзка с проявената гражданска ангажираност по време на тренировъчен процес – оказване на незабавна първа помощ и спасяване на човешки живот на Грeбна база Пловдив...

  Цялата новина

 • ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

  На 09.05.2013г./четвъртък/ в СУ”Васил Левски” - гр. Пловдив се проведе „ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ”. В този ден учениците имаха възможността да бъдат управляващи в училище.

 • Да изчистим България за един ден!

  В организираната в цялата страна кампания „ Да изчистим България за един ден”- се включи и СУ”В.Левски”-Пловдив на 17.04.2013г. от 10часа. Във връзка със спецификата на учебно-тренировъчния и образователно-възпитателен процес...

  Цялата новина

 • Открит урок

  На 03.04.2013г. в VІ б клас на Спортно училище „Васил Левски” гр. Пловдив бе изнесен открит урок по информационни технологии на тема „Анимация”. Урокът бе проведен...

  Цялата новина

 • Пролетно почистване

  Като добри стопани, на 03.04.2013 г. учениците от спортовете борба и спортна стрелба направиха пролетно почистване на прилежащите площи към тренировъчните зали в района на училището...

  Цялата новина

 • Нов компютърен кабинет

  През 2012 г. Спортно училище"Васил Левски" спечели национален проект "ИКТ в училище" към МОМН за оборудване на нов компютърен кабинет с 15 терминални станции. Кабинетът е обновен изцяло.

  Галерия