• <
 • Иновативен лагер "Джуниър Ачийвмънт"

  Отлично представяне на учениците от Спортно училище "Васил Левски" гр. Пловдив на иновационния лагер, който се проведе на 1 и 2 декември в Смолян, по проекта на JA " Към иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси" В проекта се включиха над 60 ученици от различни градове, а отборите на представителите на СУ Васил Левски - Сара Иванова от 11в клас и Георги Киряков от 11а клас, заеха първото място, като представиха бизнес идеите си за продукти, които чудесно се вписват във възприятието за кръгова икономика. А именно продукти, които са иновативни, работят в кръг, като не се използват нови ресурси,а всичко полезно да бъде извлечено и да му се даде нов живот.
 • Тервел Пулев кани деца и младежи от Пловдив

  Тервел Пулев кани деца и младежи от Пловдив, изкушени от спорта, на съвместна тренировка на 07.12.2019 г. от 11.00 часа на хълм Бунарджика. Това съобщи за "Марица" мениджърът на братята Пулеви Ивайло Гоцев. Тервел Пулев започва подготовката си за мача срещу американеца Дешон Уебстър, с когото ще си оспорва интерконтиненталната титла в полутежката категория. Мачът ще е гвоздеят в програмата на боксовата галавечер в Пловдив на 14 декември в зала „Колодрума“. Събота той е предвидил тренировка на открито на Бунарджика, в която ще могат да се включат деца и младежи от Пловдив. Изкушените от бокса ще поиграят заедно с Тервел с лапите, а ако има куражлии, могат и да опитат някой удар с ръкавиците, каза мениджърът Ивайло Гоцев. След загрявката и кратката тренировка, в която ще се включат и други участници в боксовата гала, всички заедно ще направим крос до Альоша, разкри плановете Гоцев. Децата ще имат възможност да се снимат с шампионите и да вземат автографи. Готвим се за страхотно шоу в "Колодрума", каквото Пловдив заслужава. Ще имаме и други срещи на открито с публиката на знакови места в града, каза още Гоцев. Организаторите все още обмислят къде да организират "кантара", по време на който Тервел Пулев и Дешон Уебстър ще застанат лице в лице. Не е изключено това да се случи в някой от големите търговски центрове.
 • Силен интерес към 7-ата Национална олимпийска конференция

  При силен интерес на 04.12.2019 г. се състоя 7-ата Национална олимпийска конференция с учители по физическо възпитание и спорт в България, организирана от Национална олимпийска академия с подкрепата на БОК и НСА "Васил Левски". Заседателната зала в НСА се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват на форума. Темата на конференцията тази година е "Олимпийските ценности в училищната среда", като основно внимание се поставя върху развитието на сътрудничеството между учители от различни предметни области с учителите по физическо възпитание и спорт, използването на иновативни технологии и интернет платформи в работата за развитие на спорта и двигателната активност на учениците. Представени бяха доклади от Белчо Горанов - генерален секретар на БОК, който говори по актуални въпроси и проблеми в развитието на олимпийското движение, проф. Лозан Митев, гл. ас. Корнелия Найденова и др. Широко място в програмата на конференцията се отделя на представяне на педагогическата работа в областта на олимпийското възпитание в олимпийските клубове в страната, както и дейността на Олимпийското дружество на учителите. Работната програма завърши с дискусии за разширяване на обмена и сътрудничеството между преподавателите за подобряване на възпитателната дейност насочена към изграждане на хуманни ценности на младото поколение в училище. Във форума участват учители, експерти, директори на училища, олимпийските клубове в страната, специалисти - магистри по физическо възпитание от НСА, Югозападния университет, преподаватели от катедрите в НСА, представители на медии и др. Провеждането за седми път на този национален Олимпийски форум е белег за нарастващото внимание и признание към ролята на училището и по-специално на учителя по физическо възпитание и спорт за опазване и развитие на спортната дейност сред младото поколение.
 • Урок по география и икономика, проведен по метода "Обърната класна стая"

  На 23.10.2019 г. от 13.30 часа Татяна Трифонова (старши учител география и икономика) проведе открит урок в Аграрен университет - Пловдив на тема "Почви на България". Мероприятието бе предварително организирано с любезното съдействие на ръководството на университета. Урокът се проведе в "Музея на почвите" и Изследователска лаборатория "Почвознание", със сътрудничество от страна на доц. Рада Попова. Преди същността на урока учениците с интерес се запознаха с налични материали и видове скали, както и с колекцията почви с която разполага музея. "Музея на почвите" се помества на второ място по големина и значимост в България след този на Институт "Пушкаров" - София.В началото на учебното занятие г-жа Татяна Трифонова извърши преговор на знанията, придобити от изучен по рано учебен материал. Учениците бяха провокирани успешно да се концетрират в желаната научна насока. Доц. Попова изрази одобрение за познанията на учениците и представи пред тях връзката между видовете скали и почви, направи интерсно представяне на изучаваната материя. Прожектиран бе филм за почвите, създаден през 60-те години от университетски преподаватели от научния фонд на България. Проведена бе и дискусия с учениците от специалистите в областта доц. Попова и г-жа Трифонова. В края на урока г-жа Трифонова беше подготвила да представи три вида почви от различни надморски височини. Учениците разпознаха типовете почви. Доц. Попова направи кариерно консултиране на учениците, като представи университета,различните факултети и изучавани дисциплини и специалности.
 • Лекции по теми, свързани с въпроси засягащи наркотичните и психоактивните вещества

  Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/- Пловдив изнесоха лекция пред учениците от VIII - X клас, включваща презентация, съобразена с възрастовия диапазон на учениците по теми, свързани с наркотичните и психоактивните вещества и проблемите, произтичащи от тяхната употреба. Лекторите включиха интерактивни методи - беседи, обсъждане, ролеви и симулационни игри, дискусии и други психологически форми на обучение.
 • Спортен клуб MoVe Team организира за трета поредна година състезанието Plovdiv Throwdown. През тези три години състезанието се разрастна изключително много и тази година на финалите ще вземат участие 157 атлети от 12 държави. Сътрудничим си с десетки клубове от страната и чужбина , и правим всичко възможно следващата година мащабът да е още по-внушителен. Тазгодишното издание на Plovdiv Throwdown ще се проведе на 20/21/22.09.2019г. на прилежащият паркинг към "Гребна база" гр. Пловдив с арена над 600м2 и трибуни , търговски площи и зона за храна и напитки за зрителите, което значително ще повиши интереса към състезанието и съответно броя на публиката.
 • 70 години Спортно училище "Васил Левски" - Пловдив, ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ УСПЕХ, 10.10.2019 г.

  07.10.2019 г. (понеделник) - Конкурс - изложба "70 години - пътят на успеха"
  Засаждане на 7 дръвчета в двора на училището
  08.10.2019 г. (вторник) - Велосъстезание по "Алея на олимпийската слава" -
  Гребен канал
  09.10.2019 г. (сряда) - Втори етап на "Олимпийска слава" - Откриване на
  постоянна изложба за спортните успехи на Пловдив
  Среща на поколенията - 18:00 Откриване на музей "Спортна слава"
  10.10.2019 г. (четвъртък) - 16:00 Тържествено честване на годишнината
 • Поздравления

  В компанията на Даниел Симеонов
 • Павел Митев и Емил Русев

  СК Атлетик - ДЛОШ- кадети св. борба - гр.Сливен, златен медала Ивайло Тисов 51кг. , сребърен медал Виктор Тисов - 55кг. и 5 място Иван Игнатов 92кг. — в компанията на Ivan Ignatov, Ивайло Тисов, Viktor Tisov и Emil Rusev в/във Зала Васил Левски
 • Павел Митев и Емил Русев

  СК Атлетик - ДЛП- деца- гр.Сливен, 4 медала -борба кл.стил
 • Награждаване ДСВ - държавно отборно първенство.

  ОТБОРЪТ НА "ЛЕВСКИ ИЛИАНА" СПЕЧЕЛИ ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА ПРИ ДЕВОЙКИ СТАРША ВЪЗРАСТ НА ДЪРЖАВНОТО ОТБОРНО ПЪРВЕНСТВО! Второто място спечели отборът на "Олимпия"1 Бургас, а за бронзовото отличие се пребори отборът на "Тракия"1 - Пловдив.
 • Ася Калева

  Честито на Ася Калева, Валентина Усаи, Анна Виола Олива и Клаудия Скарпа - печелят на фаза Sassari кръг зелена категория U16 на 3vs3 FIBA първенство.
 • Павел Митев и Емил Русев в Бургас

  СК Атлетик - ДЛП- кадети св. борба - гр.Бургас, златен медала Ивайло Тисов 51кг. , златен медал Виктор Тисов - 55кг. и бронзов медал Иван Игнатов 92кг.
 • Александър Грибков и Георги Станков в Сливен

  Георги Станков 3-то място ДЛП-момчета. гр.Сливен
 • Павел Митев и Емил Русев са с Христо Нямов и седем други в Спортна зала „Васил Левски“ - Сливен

  СК Атлетик - ДЛП- момчета -гр.Сливен, златен медала Александър Димитров - 48кг., сребърен Венци Бамбов - 68кг. и Ангел Шуманов - 75кг., бронзов Христо Нямов 52кг. - борба кл.стил
 • Павел Митев, Емил Русев и Александър Димитров в залата в Сливен

  СК Атлетик - ДЛП- момчета -гр.Сливен, златен медала Александър Димитров - борба кл.стил
 • Отличиха най-добрите състезатели на Спортното по повод патронния празник

  Плувкинята Диана Петкова, която завоюва шесто място на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, оглави топ 10 на Спортното училище. По традиция всяка година навръх патронния си празник учебното заведение, което носи името на Апостола, отличи най-изявените ученици и преподаватели. Под номер 1 се нареди състезателката от ПК „Спринт”, която има първи места на държавни турнири и подобрени национални рекорди. Неин треньор е Ботко Трендафилов. Той пък бе обявен за най-добър учител по спортна подготовка. Второ място зае Пламен Емилов – спортна стрелба – АСК „Тракия“, който завоюва 16 място на Младежките олимпийски игри. Награда като класиран на трето място получи Димитър Петров – кану-каяк – СККК „Чипилски“, завоювал пето и десето място на Европейски първенства и първо на Държавно. Йордан Арнаудов – борба класически стил от СКБ „Локомотив“, се нареди четвърти в училищната класация. През изминалата година той зае пето място на Европейско и първо на Държавно първенство. Петата позиция е за Николай Стоичков – вдигане на тежести от СКВТ „Марица“. Ники успя да стане шести на Европейско и първи на Държавно. Димитър Данаилов– вдигане на тежести от СКВТ „Марица“, е шести. Състезателят се класира на осмо място на Европейското. Седмата позиция бе отредена за плувеца Светлозар Николов – ПК „Спринт“. Той има 13 място на Европейско и първи места на Държавни турнири. Гребкинята Магдалена Тошкина се оказа осма. Състезателката на СК „Хеброс“ може да похвали с бронз от Балкански първенства и с първи места на Държавните турнири. Деветата в класирането отново е гребкиня и това е Иванина Петрова. Тя също е състезател на СК „Хеброс“, има бронз от Балкански и първи места от Държавни първенства. И десетото място е за гребец от СК „Хеброс” – Христо Кирачен – участник на Балкански шампионати и носител на първи места от Държавни първенства. Отборните победители са двама. Това са ВК „Марица“ – първенци до 15 години, и БК „Академик –Бултекс“ – 14 годишни – Републикански шампиони и носители на Купата на Република България. Преподавателят по музика Радка Делчева получи награда за най-добър учител, а сред възпитателите първенец се оказа Валентин Байрактаров.
 • Патронен празник

  Празникът завърши подобаващо с училищния химн, а представителна група поднесе венци пред паметника на Апостола по време на общоградското честване.
 • Над 200 ученици – доброволци за откриването на европейската столица

  Гимнастички от Спортното танцуват върху буквите, щангисти и боксьори придвижват платформите на сцената. Момичета и момчета от гимназията за сценични и екранни изкуства гримират всички 1500 участници в спектакъла „Ние сме всички цветове“.
 • МЛАДЕЖЪТ, УЛОВИЛ КРЪСТА ПОВЕДЕ И ХОРОТО НА СТРУМА, ГАЙДАРИ ОГЛАСИХА СИМИТЛИ ЗА ПРАЗНИКА

  18-годишният Борислав Илиев извади кръста на Йордановден от водите на река Струма в град Симитли. Младото момче пребори над 20-тина момчета и млади мъже в ледените води на реката. Той учи в спортното училище в Пловдив и достига до богоявленския кръст за втори път. Първият път беше само на 13 години и беше най-малкият късметлия в Симитли, който е хващал кръста. Отец Спас отслужи Божествена Света Василиева литургия в град Симитли, а ритуалът по освещаване на водата по традиция е на брега на река Струма или Великия Богоявленски водосвет. Свещеникът благослови всички смелчаци, решили да нагазят в ледените води на Струма на връх Йордановден малко преди да започне боричкането във водата. Въпреки студа, стотици се събраха по бреговете на Струма за Богоявленския ритуал – една от най-почитаните християнски традиции. Не повече от 2-3 минути продължи боричкането в ледените води на реката. Между студените капки, многото храброст и мускули, 18-годишният Боби улови и вдигна християнския символ на Богоявление в Симитли. По традиция кметът на общината Апостол Апостолов го дари със златен кръст и синджир. Двамата играха в мъжкото хоро на Йордановден край огъня на брега на реката. Гайдарски състав „Родопчани“, заедно със смелите хайдути от сдружение „Хайдути“ и всички смелчаци скочили в Струма направиха дълго хоро около големия огън на реката. Народният представител Стефан Апостолов, председателят на ОбС Симитли Владимир Христов и зам. кмета Евгения Георгиева бяха на големия празник, който е изключително тачен от жителите на Симитли. В търга, който се провежда в църквата преди ритуала на реката, кмета на общината Апостол Апостолов откупи иконата на Свети Мина, която е закрилник на голямото семейство на община Симитли.
 • Общинските съветници на крака за младите олимпийци на Пловдив

  Общинските съветници на Пловдив станаха два пъти на крака тази сутрин – за националния химн, с който по традиция започват заседанията на местния парламент, и за да аплодират младите олимпийци на Пловдив. Шампионката в тройния скок Александра Начева, златният медалист на 10 метра пистолет Кирил Киров, плувкинята Диана Петкова, която подобри републиканския рекорд на 50 метра свободен стил и зае призовото шесто място, и Пламен Емилов, завоювал 10 място на стрелба с въздушна пушка, както и техните треньори бяха посрещнати тържествено за високите им спортни постижения на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Те получиха парични премии между 500 и 1000 лева, както и албуми на Пловдив. „За мен целта за тази година беше да чуя химна, защото досега имам само сребърни медали. Емоцията на стълбичката е неописуема“, призна Алеккандра, която е 11-класничка в ЕГ „Иван Вазов“. Благодарна е на учителите, които й помагат да навакса материала, тъй като знаят, че огромна част от времето си прекарва в залата или на състезания. „Не ме изпитват така екстремно, както останалите, но това не означава, че не изискват да знам. Засега се справям. Победата коства много лишения, но сам съм избрала този път“, категорична е Алекс. Дава си само седмица почивка, салд което започват тренировките за зимния сезон. „Мечтата на всеки спортист е да чуе химна, защото това е удовлетворение за свършената работа и положения труд“, добави Кирил, който учи в СУ „Патриарх Евтимий“. Дина, която е възпитаник на Спортно училище „Васил Левски“, разказа, че е тръгнала с мечта за финал и е доволна от себе си, защото е надскочила целта. Кадър на Спортното училище е и 11-класникът Пламен, чиято мечта е да чуе химна на почетната стълбичка по време на големите олимпийски игри.
 • Диана Петкова: Много се радвам, че имах шанс да съм част от младежката Олимпиада

  Плувкинята Диана Петкова остана на девет стотни от медал на младежката Олимпиада в Буенос Айрес. Възпитаничката на Ботко Трендафилов финишира шеста на 50 метра свободен стил.
 • Диана Петкова на финал с нов национален рекорд

  Буенос Айрес, 12 октомври (БТА). Диана Петкова се класира на финал в турнира по плуване на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Българската състезателка регистрира пето време в полуфиналните серии на 50 метра свободен стил с 25,53 секунди, което е нов национален рекорд.
 • ДИГИТАЛНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ 2017-2018г.

  Юни 2018 година в СУ "Васил Левски" се проведе национално външно оценяване на дигитални компетентности на учениците от 10 клас. В рамките на 30 минути, учениците решаваха онлайн тест от 20 въпроса. След това в рамките на 60 минути всеки ученик решава проблем с практическа насоченост. Юни 2018 година излязоха резултатите от НВО. Всички ученици, които са получили като краен резултат над 50 % получиха сертификати за дигитални компетентности по европейската референтна рамка за оценяване.
 • Световен ден на ходенето в СУ" Васил Левски"

  Петър Зехтински, Директор дирекция спорт и младежки дейности
 • БЪЛГАРИЯ С 24 СЪСТЕЗАТЕЛИ В 14 ВИДА СПОРТ НА МЛАДЕЖКИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ В БУЕНОС АЙРЕС СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ

  България ще бъде с 24 състезатели в 14 вида спорт на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (6-18 октомври). Делегацията ще бъде водена от председателя на БОК Стефка Костадинова. В състава е и Белчо Горанов, генерален секретар на БОК. Наши състезатели ще преследват отличия в следните видове спорт: спортна акробатика, бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, джудо, спортно катерене, фехтовка, художествена гимнастика, спортна стрелба, плуване, лека атлетика, модерен петобой и тенис. Състав на Българската олимпийска делегация за трети Младежки Олимпийски Игри - Буенос Айрес 2018 Утвърден с Решение на ИБ на БОК, проведено на 28.08.2018 Спортисти 24 души Спортна акробатика Мариела Костадинова смесена двойка Панайот Димитров смесена двойка Бадминтон Мария Делчева индивидуално Бокс Горяна Стоева кат. 51кг Борба Едмонд Назарян кл. стил кат. 45кг Джудо Алекса Георгиева кат. до 44кг Спортно катерене Петър Иванов Художествена гимнастика Татяна Воложанина индивидуално Спортна стрелба Кирил Антонов Киров пистолет Пламен Емилов Емилов пушка Вдигане тежести Галя Шатова кат. 63 кг Христо Христов кат. +85 кг Модерен петобой Христо Панайотов индивидуално Зорница Стоилова индивидуално Плуване Йордан Янчев 200,400, 800м свободен стил Тихомир Тодоров 50, 100, 200м бътерфлай Диана Петкова 50, 100м св..стил; 50м бруст Василики Кадоглу 800м свободен стил Лека атлетика Александра Начева троен скок Валентин Андреев хвърляне на чук Яна Копчева тласкане на гюлле Веселин Живков 200м Фехтовка Йоана Илиева сабя Тенис Адриан Андреев сингъл Длъжностни лица 16 треньори Гергана Денева треньор Сп.а акробатика Слънчезар Цанков треньор Бадминтон Петър Лесов треньор Бокс Станислав Борисов треньор Борба Емил Дамянов треньор Джудо Белла Каратанчева треньор Худ. гимнастика Васил Киров треньор Спортно катерене Румяна Апостолова треньор Спортна стрелба Живко Николов треньор Вдигане тежести Владимир Кузманов треньор Модерен петобой Ботко Трендафилов треньор Плуване Стойко Цонов треньор Лека атлетика Андриан Андреев треньор Лека атлетика хвърляния Христо Стоянов треньор Лека атлетика бягане Ивайло Трайков треньор Тенис Ивайло Воденов треньор Фехтовка Ръководство на делегацията Стефка Костадинова председател на БОК, ръководител на делегацията Белчо Горанов генерален секретар, зам. ръководител на делегацията Камелия Игнатова шеф на мисия Оперативно управление Д-р Стефан Стругаров главен лекар Християн Янков протокол и транспорт Лилия Пандурова администрация Ивана Динева образователна програма
 • Откриване на учебната година в СУ „Васил Левски” -Димитър Колев - кмет на район "Западен"

  Днес имах удоволствието за поредна година да се включа в официалното откриване на новата учебна година в Спортно училище „Васил Левски”. Поздравления за ръководството на учебното заведение в лицето на директора Илияна Данчева за начина по който управлява най-старото спортно училище в страната. След като миналото лято беше изцяло обновена материалната база, сега СУ "Васил Левски" посреща новата учебна година и с 4 изцяло обновени кабинета - по информатика, математика, география и история. Желая на учителите, учениците и техните родители здраве и сили, за да продължат традицията СУ "Васил Левски" да бъде най-успешното спортно училище в България. Нека стремежът им към победа ги води напред, за да бъдат все така успешни и да дадат отново на страната европейски, световни и олимпийски шампиони. На добър час!
 • Ученици на СУ "Васил Левски" - ЕРАЗЪМ +

  Приключи успешно проект по програма ЕРАЗЪМ + ПОО 2017-1- BG01-KA102-035644 в сферата на спортния мениджмънт на Сдружение " Интер спорт груп" Хасково за 40 спортиста от спортни училища и доброволци.
 • ДЪРЖАВЕН ИНДИВИДУАЛЕН ШАМПИОНАТ 2018

  Още в първия ден състезателите на клуба извоюваха четири медала – златен (Димитър Петров в дисциплината С1 1000 м Юноши старша) , сребърен (Мария Кацова в дисциплината К1 1000 м Девойки старша) и два бронзови (Ива Маринова и Габриела Пампирова в дисциплината К2 1000 м Момичета и Стелян Близнаков в дисциплината С1 1000 м Юноши старша). На сантиметри от медалите с 4-то място остана двойката кану Стелян Близнаков и Михаил Федишин при юношите. В другите три финала лодките завършиха 5-ти (К4 1000 м Момчета), 6-ти (К2 1000 м Момчета) и 7-ми (С1 1000 м Момчета). www.chipilski.com/dish-2018/#c1 Към четирите медала от километровата дистанция, атлетите на клуба добавиха нови десет – три златни (С1 200 м и С1 500 м Юноши старша на Димитър Петров и К1 5000 м Девойки старша на Мария Кацова), четири сребърни (К1 200 м Девойки старша на Мария Кацова, К1 2000 м Момичета на Ива Маринова, С2 500 м Юноши старша на Стелян Близнаков и Михаил Федишин и К1 500 м Деца W на Габриела Пампирова) и три бронзови (К1 200 м и К1 500 м Девойки старша на Лариса Федишина и С1 500 м Юноши старша на Михаил Федишин). Две 4-ти места извоюваха двете двойки каяк Габриела Костова и Лариса Федишина при девойките и Ива Маринова и Габриела Пампирова при момичетата. Божидар Ножаров се представи отлично и завърши 5-ти в дисциплината С1 500 м Деца М. www.chipilski.com/dish-2018/#c2 В 1000-метровата дистанция при юношите младша възраст два сребърни медала извоюваха двойката каяк Борислав Еленов и Бранимир Христов, и Стелян Близнаков с едноместно кану, а в същата дисциплина Шампион на България за 2018 година стана Михаил Федишин, спечелвайки петия златен медал за клуба в шампионата. Ива Маринова завърши 6-та при по-големите от нея К1 1000 м Девойки младша, а Божидар Попчев в едноместен каяк се пребори за призовото 12-то място. www.chipilski.com/dish-2018/#c3 Към спечелените три медала на 1000 метра в младшата възраст, състезателите на клуба добавиха нови шест – три златни на Стелян Близнаков на 5000 метра и на Михаил Федишин на 500 метра в едноместно кану и двойката каяк Борислав Еленов и Бранимир Христов, два сребърни на 200 метра, спечелени от Михаил Федишин в едноместно кану и двойката каяк Габриела Костова и Люлина Михайлова и бронзов на Габи в едноместен каяк на 3000 метра. Габи и Люлина останаха на крачка от медала в 500-метровата дистанция. Люлина успя да се пребори и за участие на финала в където К1 200 м Девойки младша остана 9-та. Още три (общо четири) 4-ти места записаха Стелян Близнаков С1 500 м Юноши младша, Бранимир Христов К1 5000 м Юноши младша и Стефан Щерев С1 5000 м Юноши младша. Стефан стана 7-ми и в 200-метровата дистанция. Божидар Попчев с едноместен каяк завърши 14-ти на 500 метра и 11-ти на 5 километра. Ива Маринова се пребори за 10-тото място при по-големите от нея в К1 500 м Девойки младша, като спечели Б Финал в дисциплината. www.chipilski.com/dish-2018/#c4 23 медала – 8 Златни, 9 Сребърни, 6 Бронзови медала и 22 призови класирания (от 4-то до 12-то място) – общо 1672 точки
 • Двойка на Марица достигна до 1/4 финалите на Балканиадата по плажен волейбол под 22 годиниС

  Двойката на Марица (Пловдив) Симона Николова & Никол Дулева достигна до 1/4 финалите на Балканиадата по плажен волейбол под 22 години в македонския град Щип. Николова & Дулева спечелиха Група B с две чисти победи над двойката на Македония Сара Стоянова & Йована Успорчова 2:0 (25:15, 25:12) и Молдова Ана Николова & Виктория Чирпак (21:18, 21:19).
 • Четирима млади български треньори ще се учат от Обрадович и Дейвид Ривърс

  Българската федерация по баскетбол продължава да полага усилия по квалификацията на младите треньори у нас. Нови четири имена – Радомир Стоянов от Сливен баскет, Йордан Иванов – от Академик Бултекс 99, Лилия Георгиева – от Локомотив София и Маргарита Маринкова от Рилски спортист ще имат шанса да попият знания от едно от светилата на баскетболното треньорство в Европа – Желко Обрадович и бившият играч на Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс, европейски шампион с Олимпиакос и MVP на Евролигата Деийвид Ривърс. Четиримата са в Истанбул за треньорски семинар, по програмата на ФИБА за развитие на млади играчи и треньори с потенциал YDF. Както е известно, за поредна година проект на БФБаскетбол за развитие на момчета и момичета до 14 годишна възраст (родени през 2004 г.) бе одобрен от европейската централа. В проекта отново се включиха федерациите на Турция, Румъния, Македония и Косово. В семинара в Истанбул лектори са още треньорът по физическа подготовка на московския ЦСКА Костас Хацихрисос, диетологът доктор Айсегюл Корухлу и треньорите в Тофаш Бурса – Орхун Ене и Юлкер – Четин Йълмаз. Сред темите на лекторите са „Развитие на млади спортисти: Обучение по механика на основните движения“, „Кондиция на терена: Енергизиране с баскетболни умения“, „Хранене и хидратация в баскетбола“, „Роля и задължения на помощник-треньора“. Ривърс ще говори за „Изграждане на шампионско мислене“ и „Насърчаване и лидерство“. Ене ще разкрие теориите си за „Принципи на транзиция в нападение“ и „Принципи на транзиция в защита“. Темата на Желко Обрадович е „Pick and Roll, Spacing и Креативни отигравания в системата на нападение на Фенербахче“.
 • В Спортното си направиха стая за отдих

  Спортното училище вече си има стая за отдих. И тя съвсем не е за учителите, а за учениците. Как неизползвано помещение се превръща в едно от най-предпочитаните места след няколко месечен усърден труд разказа 7-класникът Веселин Кузмов на форума „Аз променям моето училище”. „Програмата ни за деня редува учебни часове и тренировки. Вечер повечето от нас се прибират в пансиона, който ни е станал втори дом. Базата е реновирана, не можем да се оплачем, но си казахме, че ни липсва стая за отдих. Място, където да си повдигнем настроението, ако са ни писали двойка, да поиграем белот или шах, а малките – „Не се сърди, човече”. И решихме да си я направим. Поискахме разрешение да обновим едно изостанало помещение, в което даже мазилката беше изпопадала. Работихме през почивните дни с учители и възпитатели. Подновихме осветлението, изградихме две стени, боядисахме всичко. Сложихме дори пердетата и покривки на масите. Всеки се включи с каквото може, училището също помогна”, обясни разпалено 7-класникът плувец. Плановете са в близките месеци да поставят и тенис на маса.
 • Награждаване на отличилите се учители от район "Западен"

  Специални поздравления за отличилите се през изминалата година учители от район "Западен". Поклон пред всички, които работят в сферата на образованието, благодаря ви, че работите неуморно, за да изграждате нашето бъдеще.
 • Илина Бояджиева от 12 а празнува двойно – черпи за бронзов медал от Европейското по бодибилдинг

 • Зрелостниците на Спортното подариха принтер за „довиждане”

  Мултифункцонално копирно устройство – с такъв подарък изненадаха училището си на изпроводяк зрелостниците от четирите паралелки на Спортното. Абитуриентите, които бяха тържествено изпратени днес, засадиха и магнолия за спомен от випуск ‘2018. Димки с цветовете на трибагрениха и скандирания до 12 допринесоха за колорита на празника. Сред най-щастливите в днешния ден бе 18-годишната Илина Бояджиева, която почерпи за бронзов медал от приключилото преди броени дни Европейско първенство по бодибилдинг в Барселона. Нашето момиче, което е състезателка по спортна гимнастика, за втора поредна година печели трето място на състезанието на Стария континент. Съчетанието си правила абсолютно сама на фона на хип-хоп музика. Илина може да се похвали не само с излято тяло, но и със сръчност, след като сама си ушила и трикото за надпреварата. „Много съм щастлива от завоюваната титла, защото тя е резултат от триразови тренировки, глад и страхотна дисциплина. Налага се да пия по 10 литра вода на ден, седмици наред ям само месо. Ставам сутрин в 6, тренирам, уча и така три месеца. Колкото повече приближава състезанието, толкова по-трудно става. Когато се качиш на сцената обаче, всичко забравяш. Чувството е невероятно”, разказва победителката, която се състезава в категория 16-19 години. Следващото препятствие, което трябва да преодолее, са матурите. А след това ще умува дали да кандидатства треньорски профил в НСА, да заложи на бодибилдинга или да се отдаде на другата си страст – сладкарството. Едно е сигурно – няма да се откаже от спорта, на който е отдадена от 4-годишна. 12 а може да се похвали вече с двама студенти в Англия – плувците Павел Вардинов и Станислав Ванев. В класа има и двама пълни отличници – Ангел Моллов, който се готви за медицина, и Лилия Тунева с амбиция да учи софтуерно инженерство. В 12 а е и Иван Чалъков, който вече шест месеца играе футбол в Торино. Футболистът Архан Юсуф пък е с фланелката на младежките ни национали. Плувкинята Лина Огнянова от 12 б също се готви за медицина, а съученичката й Елина Миланова оставя на заден план басейна и се отдава на актьорско майсторство в Англия. За Мис на випуска бе коронясана Елина Миланова – плувкиня от „Спринт“, а Мистър стана волейболистът от „Строител”.
 • Марица U15 на национални финали след три победи в София

  Отборът на Марица (Пловдив) за състезателки родени през или след 2003 година се класира за националните финали в Държавното първенство по волейбол за момичета до 15 години, след като успя да спечели първото място в междурегионалния квалификационен турнир през уикенда в София. В зала Васил Симов, възпитаничките на Атанаска Никифирова започнаха с победа над Родопа (Смолян) с 3:0 (25:6, 25:12, 25:13) в събота следобед. В неделя по пладне се изигра и решаващият мач за първото място в Група Г. Домакините от ЦСКА (София) взеха първия гейм срещу Марица, след което пловдивчанки реагираха подобаващо и обърнаха мача за крайното 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:17). Класирането сред най-добрите осем в страната вече беше само въпрос на спечелване на два гейма във вечерната среща с Хебър (Пазарджик). Жълто-сините взеха убедително и трите – 3:0 (25:14, 25:17, 25:16), и се бетонираха на първото място непобедени. Завършилите на второ и трето място ЦСКА и Родопа продължават кампанията си за класиране на финалите през допълнителните квалификационни турнири.
 • Седем медала за грациите на Тракия от държавното първенство

 • Съсгезателките на СК Тракия (Пловдив) спечелиха 7 медала на завършилото Държавно първенство по художествена гимнастика, "А" категория, което се проведе в комплекс "Камчия" край Варна. При жените Йоанна Цонева е втора в многобоя, втора на обръч, втора на топка, втора на бухалки и трета на лента. Кристияна Тодорова се класира на 14-о място в многобоя, 3-о място на финала на обръч, 3-о място на топка и 8-мо място на бухалки. При жените СК Тракия беше представен достойно и от другите състезателки Александра Медведева, Теодора Гуджева и Симона Петрова. Всичките с изключение на Кристияна Тодорова са възпитанички на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив. В надпреварата при девойки старша възраст Мартина Попова се класира в Топ 10, като зае 10-о място в многобоя. Другите представителки на пловдивския клуб в тази възраст - Ивелина Иванова и Анелия Личева, са съответно на 24-о и 32-о място. В тази възраст конкуренцията беше много силна. В нея участие взеха над 95 гимнастички от цялата страна. Треньорите на момичетата Ирина Чернева, Нина Саръсакалова и Джими Халилова останаха изключително доволни от представянето на своите възпитанички. Хореограф на клуба е Катя Видева.
 • Европейско първенство по сумо-Пловдив

  Илиян Николов - 3 място в категория до 85 килограма- мъже до 23 години.
 • Спортното номер едно на „Млад огнеборец”

  Отборът на Спортното училище се класира на първо място на районното състезание на младежките противопожарни отряди и получи правото да участва на областното. Надпреварата “Млад огнеборец” се състоя днес на лекоатлетически стадион “Пловдив”. Второ и трето място си поделиха ОУ „Елин Пелин“ и НУМТИ „Добрин Петков” , като отборите получиха купи и медали от кметовете на „Западен“ и на „Централен“ Димитър Колев и Георги Стаменов. Наградата на първенците връчи началникът на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив Васил Димов. Състезанията се провеждат по европейски правила в две дисциплини с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Тази година взеха участие общо 5 отбора от по 10 състезатели, на възраст между 12 и 16 години от училища в района на Първа РСПБЗН.
 • Таланти от Спортното училище, НУ „П.Р.Славейков”, ОбУ „Йордан Йовков”и училището в Долни Воден отбелязаха празника на детето в Турция

  Близо 50 деца от Спортното училище, НУ „П.Р.Славейков”, ОбУ „Йордан Йовков” и асеновградското ОУ “Панайот Волов” сътвориха истински празник днес в турското консулство. Генералният консул Хюсеиин Ергани приветства малките гости и разказа, че началото да се празнува на тази дата е поставено от Ататюрк през 1920 година, когато той открива Великото национално събрание и обявява Турция за независима светска република. По традиция на този ден се канят деца от различни етноси, затова мисията под тепетата спазва традицията. Ергани дори отвори личния си кабинет и даде възможност на децата да го разгледат.Kак се прави шпагат във въздуха показаха малките мажоретки от Спортното училище. Талантливите гимнастички, облечени в бяло и синьо, представиха оригинална композиция, на чийто финал едно от момичетата опъна шпагат върху ръцете на съотборничките си. След като бяха раздадени наградите от конкурса на тема “Светът през моите очи”, фокусник омая хлапетата с магически номера. Щурият купон продължи с игри, лакомства и дискотека на открито. Всяко от децата си тръгна с пакет подаръци.
 • Пловдивски треньор видя как се тренира баскетбол в Италия

  Трябва да научим децата ни да бъдат едновременно смирени и борбени, твърди наставникът на Академик Бултекс 99 Йордан Иванов.Преди броени дни талантливият баскетболист на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров получи специална покана за силен детски турнир в Италия, в който игра за Стела Адзура - отбор от Рим, развиващ една от най-добрите школи в Европа. Тимът спечели титлата, а Мони имаше възможността да се докосне до обстановката в една от силните европейски баскетболни нации и да види на какво ниво е спрямо връстниците си на Апенините. С него бе и треньорът на децата до 14 години на Академик Бултекс 99 Йордан Иванов. Специалистът е сред най-добрите в работата с подрастващи и има основен принос за развитието на Симеон, а през лятото на 2016 години изведе 12-годишните пловдивски таланти до шампионската титлана България.
 • Състезателката по спортна стрелба Моника Ботева със сребърен медал на Европейското в Гиор - Унгария.

 • На патронния празник имаше и друга повод за гордост – спечелената квота за Младежки олимпийски игри на 10-класникът Пламен Емилов. Състезателят по спортна стрелба от АСК „Тракия” се класира четвърти на Европейското първенство в Унгария и ще се готви за Буенос Айрес.

 • Новият шеф на школата на Локо Пд с първо интервю и първи ход в Локомотив!

  Новият шеф на школата на Локомотив Пловдив Димитър Палазов даде първото си интервю като шеф на школата пред Glas.bg. - Г-н Палазов, кога дойде поканата и от кого? - Поканата дойде преди два дни лично от г-н Крушарски и от УС на Локомотив Пловдив. Не съм се колебал изобщо, а приех предизвикателството. - Ще има ли промени в работата и методиките в ДЮШ? - Промени ще има много, но не искам да говоря предварително. Нещата ще случват 1 по 1, а вие медиите, ще имате възможност да ги отразявате. - Предвиждате ли рокади и смени в състава на треньорите? - На този етап ще има една промяна. Разменям треньорите на наборите 2002 и 2004. Причината е, че набор 2002 през есента ще участва в Елитната до 17 години. Апостол Костадинов до лятото ще им задачата да селектира футболисти и да изгради боеспособен отбор (Припомняме ви, че набор 2002 бе напуснат от трима футболисти през този трансферен прозорец, като двама от тях поеха в посока Ботев Пд. Набор 2004 също бе напуснат от основен футболист - капитанът Иван Узунов потегли в посока Коматево). Георги Недевски пък ще поеме отбора на Костадинов, родени 2004. До лятото ще е така. На всяка тренировка ще има треньори, кои ще помагат на своите колеги. Може да има леки размествания и в това отношение. - Разговаряхте ли с Бруно Акрапович? - Не, днес нямах възможност. Ще го направя утре, за да разбера какви са неговите изисквания към школата. - Готов ли сте за тази отговорност, която поемате? - Разбира се. Ако не се чувствах готов нямаше да се заема с толкова отговорна позиция.
 • ПЕТКОВА И МИЛЕВ НАЙ-ДОБРИ СРЕД ГЛАДИАТОРИТЕ

  Диана Петкова и Борис Милев бяха избрани за най-добрите състезатели на международния турнир по плуване „Зимната битка на гладиаторите“ в София. В надпреварата бе организирана от Олимпия (Сф) на басейна на Спортната палата. Участваха 320 плувци от 28 клуба, включително от БЮР Македония и Сърбия. Петкова и Милев получиха по 150 евро за сбора от най-добрите резултати по точковата система на ФИНА в три дисциплини. Получиха още чанти от водещия български производител на плувна екипировка Delfinа, както и продукти на швейцарски производител на хранителни добавки. 17-годишната Петкова (Спринт, Пловдив), която е възпитаничка на Ботко Трендафилов, направи сбора на 100 м съчетано (1:03,70 мин.), 50 м св. стил (26,28 сек.) 100 м св. стил (57,41). Грабна златото и на 50 м бруст с 33,28.
 • Медалите с марка Георгиеви – най-много на балканския шампионат

  Атлетките с фамилия Георгиеви се окичиха с най-много медали на балканския шампионат за юноши и девойки до 20 години в София на 10 февруари. В бягането на 1500 м Силвия Георгиева и Лиляна Георгиева убедително бяха първа и втора съответно с 4:31.48 и 4:42.00. Лиляна поведе бягането и за четири обиколки се откъсна от другите, но Силвия постепенно я настигна и със силен финален спринт финишира с 50 метра преднина. Клара Андриашевич (Хърватия) бе трета с 4:44.21.Медалистките Георгиева – Лиляна, Елена и Виктория се събраха заедно с Бояна Чепилева и бягаха силно на щафетата 4х400 м. Квартетът ни записа 3:52,57 за сребърните медали в тази дисциплина, а отличията на атлетките с име Георгиева станаха 7.
 • Класиране по медали на националния шампионат за юноши и девойки под 18 години

  37 клуба успяха да качат свои представители на почетната стълбичка на шампионата като на овчарски скок девойки имаше две титли, на скок височина при юношите три сребърни медала, а на 60 м с препятствия два бронзови. Клуб „Тракия 96“ – Пловдив оглави тази класацията с 5 златни, 2 сребърни и 3 бронзови отличия. Двукратни шампиони в индивидуалните дисциплини станаха Веселин Живков (Академик – София) – 60 м и 200 м, Александра Начева (Ботев – Пловдив) и Орлин Орлинов (Сливен) на скок дължина и троен скок, Елица Тодорова (Средногорски атлет – Пирдоп) на 800 м и 1500м и Еркан Низам (Евър – Варна) на 1500 м и 3000 м. Изабела Соколова (КЛАСА) направи два национални рекорда на 60 м с препятствия в сериите и на финала, а заедно с щафетата на КЛАСА също има два златни медала от шампионата.
 • ЕКСКЛУЗИВНО в Glas.bg: Торино прати покана за 19-годишен талант на Локо Пд! Халфът ще играе за втория отбор на Биковете

  Сътрудничеството между Локомотив Пловдив и италианския Торино вече е в действие. Репортер на Glas.bg научи, че 19-годшиният халф Иван Чалъков ще бъде трансфериран във втория отбор на "Биковете" от Ботуша. По предварителна информация Чалъков ще остане в Торино минимум 6 месеца. Очаква се и един футболист от младшата да получи подобна покана.
 • Лиляна Георгиева бе наградена като „Любимец на феновете на списание „Атлетика“

  Лиляна Георгиева бе наградена от БФЛА и Мтел като „Любимец на феновете на списание „Атлетика“ на церемонията „Атлет на България на 2017“ в столичния хотел „Метрополитън“. Георгиева и нейната треньорка Радмила Станкович получиха награди от Антон Бонов – главен редактор на списание „Атлетика“ и координатор в БФЛА. През 2017-а година Лиляна Георгиева бе избрана и за „Изгряваща звезда на Балканската атлетика“, а през 2015-а получи същата награда в категорията „Изгряваща звезда на Българската атлетика“
 • Коледен базар

 • Коледен базар

  Младежки център, Пловдив! Благотворителен коледен базар!
 • “Европейски ден на спорта“

  Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ награди училищата, участвали най-активно в кампанията “Европейски ден на спорта“, която се провежда за втора поредна година. Над 320 учебни заведения в цялата страна организираха множество различни събития с участието на над 55 000 ученици. И тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите, като за първи път на учебните заведения бе предоставена възможността да реализират и FlashMOVE хореография като част от празника. Общо 19 учебни заведения в града станаха част от Европейски ден на спорта в училище през тази година, като близо 5000 ученици и 360 учители/родители се включиха в празника. Сдружение „BG Бъди активен“ реши да отличи „Най-активните училища в града”, съобразно критериите предварително обявени от BG Бъди активен, за получаване на награди.
 • "Твоя живот е в твоите ръце"

  СУ "Васил Левски" беше наградено за отговорно и безрезервно участие през 2017г. в годишната кампания на ОСНВ с ПИЦ -Пловдив под наслов "Твоя живот е в твоите ръце"
 • Първата ни световна рекордьорка в Спортното: Животът е височина, всеки иска да я преодолее

  Три пъти съм припадала на тренировка и са ме изнасяли на ръце, призна Йорданка Благоева пред ученици след прожекцията на филма „Отвъд скока” Уникален шанс да се видят очи в очи с първата българска световна рекордьорка, да разберат как се стига до върха, струват ли си лишенията и сълзите имаха днес учениците от Спортното училище. Йорданка Благоева постави началото на поредицата срещи на младите надежди с именити спортисти. Родена в монтанското село Горно Церовене, тя става първата българка, поставила световен рекорд в леката атлетика (194 см в скока на височина в Загреб през 1972 г.), носителка е на сребърен (Мюнхен 1972) и бронзов (Монреал 1976) медал от общо четирите си участия на олимпийски игри. Учениците се върнаха назад във времето, за да проследят първите стъпки на прочутата скачачка с документалния филм „Отвъд скока”. Той е заснет по повод 70-я й юбилей, който тя отбелязва тази година.
 • КОНКУРС-РЕЦИТАЛ по стихове на народните будители и българското слово

  На провелия се конкурс на 7 ноември,за наи-добро изпълнение бяха наградени учениците, Сияна Кавръкова, Симона Китанова, Цветелина Начева и Никол Цветкова от 6а клас на СУ "Васил Левски" гр.Пловдив.
 • ДИГИТАЛНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ 2016-2017г.

  Юни 2017 година в СУ "Васил Левски" се проведе национално външно оценяване на дигитални компетентности на учениците от 10 клас. В рамките на 30 минути, учениците решаваха онлайн тест от 20 въпроса. След това в рамките на 60 минути всеки ученик решава проблем с практическа насоченост. На 27 юни 2017 година излязоха резултатите от НВО. Всички ученици, които са получили като краен резултат над 50 % получиха сертификати за дигитални компетентности по европейската референтна рамка за оценяване.
 • Олимпийско звено 2016-2017г.

 • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

  Лека атлетика - учители по СП Тодорка Тодорова и Ангел Пенчев
 • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

  Плуване - учител по СП Ботко Трендафилов
 • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

  Борба - учител по СП Павел Митев
  • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

   Стрелба - учител по СП Евгения Звискова
   • НСБ "Спортпалас", град Варна - Олимпийско звено 2016-2017г.

    Плуване - учител по СП - Ваня Димитрова
    • КРАЙ НА ЛАГЕРА ЗА ЧАСТ ОТ ГИМНАСТИЧКИТЕ, АНСАМБЪЛЪТ ОСТАВА НА БЕЛМЕКЕН

     агерът на националния отбор индивидуално приключва в петък (6 октомври). Невяна Владинова и останалите момичета слизат от високопланинската база Белмекен и ще имат почивен ден в събота. От неделя отново са на базата на „Раковски“, където подновяват тренировки. На практика от неделя те поставят начало на новия сезон въпреки че го направиха с качването си на Белмекен. В София Неви, Катя, Ерика Зафирова, Боряна Калейн и Петя Борисова ще започнат работа по новите съчетания за новия сезон. Ансамбълът обаче остава на Белмекен. Лагерът на тима ще продължи до 11 октомври (сряда). С тима отново е Михаела Маевска, която имаше ангажименти около успешното полагане на държавния изпит в НСА. Сега златното момиче отново се завръща на базата и ще следи подготовката на тима.
     • ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА — в Спортно училище "Васил Левски " Пловдив

      • Иновации и мениджмънт в спорта

       • УРОК ПО ИСТОРИЯ ЗА КАДЕТКИТЕ В ПЕРУЩИЦА

        Националният ни отбор за кадетки излезе за кратко извън залата и се отдаде на приятни занимания. 16-годишните ни националки получиха урок по история, запознавайки си с любопитни факти около град Перущица.Заедно с треньорите си момичета посетиха музея на града, където получиха информация както за неговото развитие през годините, така и за Априлското въстание. Освен това те отделиха време за местната църква и училището, основано от Христо Данов, чието име то носи.Нашите имат малко повече от седмица за занимания преди да потеглят към Скопие, където от 17 до 26 август ще се проведе европейското за кадетки, Дивизия Б. Селекцията на Десислава Ангелова е в група А на шампионата заедно с Португалия, Естония, Финландия и Норвегия.
       • Над 100 учители и педагози от Пловдивско получиха награди

        Над 100 учители от Пловдивско получиха нагарди за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, както и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес. Над 100 учители, педагози и директори бяха дошли в Общински съвет за да научат призьорите за тазгодишната учебна година. Наградите бяха разпределени в няколко категории, а началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова отличи всеки един от спечелилите. В категорията „Директор на образователна институция“, беше наградена и Илияна Христова Данчева, директор, СУ „Васил Левски“ – Пловдив.
       • Национален ученически събор

        Национален ученически събор „С Левски в ума и сърцето“,посветен на 180-тата годишнина от рождението на Апостолар, се проведе в Карлово на 27-28.06.2017г.
       • 22 училища впечатлиха с идеи, каузи и инициативи

        Родители дадоха начало на второто издание на форума „Аз променям моето училище”, организиран от Община Пловдив и образователен портал „Уча в Пловдив” 22 учебни заведения впечатлиха с идеи, каузи и инициативи, които презентираха на форум „Аз променям моето училище“, организиран от Община Пловдив и образователен портал „Уча в Пловдив”. Иновации, реализирани в рамките на изминалата учебна година, представиха начални, основни и средни училища, езикови и професионални гимназии. Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Целта не е да се трупат точки, а да се споделят добри идеи, да се насърчат инициативните и да се поощри ентусиазмът на директори, учители и ученици да създават условия и да бъдат смели в мечтите си и тяхното сбъдване, обясниха организаторите. Тази година форумът бе подкрепен и родители, които изявиха желание да участват активно в презентациите.
       • Vasil Tepedelenev - Fitness & Defense Trainer.

        С този пост искам да похваля учениците от Спортно училище "Васил Левски" от гр. Пловдив. Имах удоволствието да им помогна в тяхното начинание, и заедно да направим нещо, което ще съпътства положителната промяна на обществото. Изключително съм щастлив, че виждам такива активни и целенасочени млади хора. Уважавам това, че са се насочили към спортът и здравословният начин на живот, и посланието ми към тях е - продължавайте все така напред! Имаме нужда от повече като вас. Ето и няколко думи от самите тях. :) "Ние сме учебна кампания ,,TEEN SPORT'' от Спортно училище ,,Васил Левски" гр.Пловдив.Кампанията е част от проекта ,,Junior Achievements",който дава възможност на младите хора да се докоснат до бизнес средата и да придобият по-добра финансова грамотност.Продуктът на фирмата е списание ,което има за цел да популяризира спорта в България ,запознавайки хората с младите таланти в различните видове спортове.Списанието съдържа и интересни статии и съвети за по-добър начин на живот ,изготвени от фитнес инструктори от различни Български области,вицове,интервюта и подарък плакат. "
       • TEEN SPORT

        Отбора TEEN SPORT на СУ"Васил Левски" се класира за финалите на "Най-добра учебна компания за ученици в България" .
       • Заслужено първо място по МПО - гр. Пловдив

 • Бойните изкуства влизат в Спортното училище

  Кикбоксът е първото бойно изкуство, което ще бъде застъпено в спортното училище „Васил Левски” в Пловдив. Учебното заведение обявява прием за новата учебна година на 3 места за шестокласници, като тенденцията е с всяка следваща година да се увеличават. Предложението е изготвено от АСТК Тракия, чийто председател е кметът на район Тракия Костадин Димитров. Идеята е от следващата учебна година в Спортното училище да влезе и таекуон-до. Учител по спортна подготовка на кикбокс ще бъде именно представител на АСТК Тракия – Иван Манолов. Изпитите ще се проведат на 21 и 22 юни. За втора поредна година в СУ „Васил Левски” ще има нов спорт, след като миналия сезон школото отвори врати и за тениса. Преди това в продължение на доста години нямаше нови попълнения сред спортните дисциплини. Сега общият им брой набъбва на 17 – баскетбол, волейбол, джудо, плуване, тенис, свободна и класическа борба, бокс, кикбокс, футбол, художествена гимнастика, вдигане на тежести, гребане, кану каяк, лека атлетика, спортна гимнастика, спортна стрелба. Вече ще имаме конкуренция в лицето на Общинското спортно училище в Пазарджик, така че трябва да се развиваме, заяви специално за trafficnews.bg директорката на СУ „Васил Левски” Илияна Данчева. Директор в Пазарджик ще бъде олимпийският бронзов медалист по джудо Георги Георгиев, а броят на дисциплините засега е 8. Г-жа Данчева изрази задоволството си и от нарасналото присъствие на художествената гимнастика. От есента СК Тракия с главен треньор Ирина Чернева ще има 7 деца в спортното. Очакват се и деца на волейболния клуб Строител с президент и треньор – бившият национал Мартин Палийски. За тази учебна година сме подписали тристранни договори с 27 клуба, каза още Илияна Данчева.
 • Трета олимпийска конференция

  На 6 април в Академията се проведе поредната Трета педагогическа конференция „Олимпийско възпитание и образование чрез спорта в училищната среда“, която е организирана от Националната олимпийска академия със съдействието на НСА, БОК и регионалното управление по образование в София. Участие в конференцията взеха над 100 участници: учители по физическо възпитание и спорт от 25 училища от София, Пловдив, Камчия, Хасково, Благоевград и др., представители на студентите и преподавателите от 5 университета - от НСА, Югозападен университет в Благоевград, Великотърновският университет, Свободен университет в Бургас, Софийския университет.
 • Четеш в библиотеката – на четири очи със спортна легенда

  12 иновации на училищни библиотеки се състезават в конкурс за насърчаване на четенето. В „Алеко“ събуждат прашасалите книги. Искат целево финансиране за школските читални. Библиотечният съвет на ЕГ „Пловдив“ представи инициативите си на конкурса. Спортна легенда ще насърчава учениците да четат. Това е проектът, който представи Спортното училище на конкурса за най-интересна и иновативна инициатива за насърчаване на ученическото четене. Събитието, което се провежда, събира 12 училищни библиотеки от Пловдив и областта. „Европейска библиотека“ е нарекла проекта си библиотекарят на Спортното училище Антония Русева. Инициативата, при която спортна легенда ще стимулира учениците да поръчват книги, в момента е в процес на подготовка. Този, който е прекарал най-много часове в училищната библиотека, ще спечели като награда лична среща на четири очи с европейска, световна или олимпийска спортна звезда. Името засега се пази в тайна.

 • Вече са ясни имената на победителите в шестия общонационален конкурс за Спортни таланти на „Еврофутбол“ за 2017 г. – 26-те спортисти на възраст до 25 г. са от 17 вида спорт и ще получат финансова подкрепа от букмейкърската къща в размер до 5 000 лева за всеки от тях.Четирима от тях са ученици на СУ"Васил Левски" -Диана Петкова,Атанас Хорозов,Иван Алмаджиев,Пламена Съйкова и двама бивши възпитаници на училището –Таня Звискова и Ангел Кодинов.

 • Общо четири състезателки на Марица (Пловдив) бяха повикани в разширения състав на националния отбор на България за жени до 18 години. 16 млади волейболистки започват днес в Казанлък подготовка за финалите на Европейското първенство в Холандия от 1 до 9 април. Сред избраничките на селекционера Страхил Балов попаднаха посрещачките на Марица Добрина Христоскова и Ива Халачева. Сред младите Лъвици са още разпределитеката Виктория Ангелова и центърът Михаела Мартинова, които през този сезон са отстъпени да играят в женския отбор на Раковски (Димитровград).

 • ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

  Волейболистката на „Марица” Полина Койчева и каякарката Цветелина Гаджета влязоха в ролята на Баба Марта и раздаваха червено-бели символи в Спортното училище. Състезателките бяха неузнаваеми в народни носии и посрещаха съучениците си на входа, за да пожелаят здраве и късмет. Спортният психолог Лазара Кулевска и преподавателят Ваня Макавеева се постараха за украсата на училището , създадена от учениците по проект „Твоя час“. Пролетно дръвче, цветя и балони оформиха първомартенския интериор във фоайето на първия етаж на училището. Учители по литература припомниха легендата за баба Марта, обичаите и празници, посветени на идващата пролет.

 • Лиляна Георгиева сложи на свое име осмия си национален рекорд за 2017 г. След като 1500 м и 3000 м направи няколко корекции в постижения №1 у нас за младша, старша възраст и за девойки под 23 г., детето-чудо избухна и на 800 м. Лили спря хронометъра на 2:09.62 мин и спечели бронзов медал от Балканиадата в зала за мъже и жени в Белград. Тя подобри собствения си национален рекорд на 800 м в зала за младша възраст, който беше 2:12.15 мин. Това беше първото участие на Георгиева при жените на официално първенство, като от раз завоюва отличие. 17-годишната атлетка е младша възраст. Лили завърши с победа в серията си в „Комбанк Арена”, а в по-силната само две атлетки дадоха по-добри постижения от българката – Констадина Янопулу (Гър) стана шампионка на Балканите с 2:06.00 мин, а втора с национален рекорд на Кипър се нареди Наталия Евангелиду – 2:06.52 мин. Така Георгиева завършва сезонът в зала с уникални лични постижения – 800 м от 2:09.62 мин, на 1500 м – 4:20.01 мин, и на 3000 м – 9:24.65 мин.

 • По случай 24 май - Ден на славянската писменост и култура, кметът на район "Западен" - Десислава Желязкова връчи грамоти на учител..

  Цялата новина

 • Проведе се XIV-то областно състезание на отборите "Млад огнеборец"

  На проведените днес ХІV-ти областни състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" на лекоатлетическия стадион "Пловдив" взеха участие 11 отбора от...

  Цялата новина

 • Великденско тържество

  На 08.05.2013 г. в стола на училището, по инициатива на ученическия съвет (Невена Ненкова, Мария Кехайова, Зинайда Андреева,Иван Сакаджиев и Любомир Верджев), се проведе...

  Цялата новина

 • ЗАПОВЕД

  На основание чл.147, ал.1, т.8, във връзка с проявената гражданска ангажираност по време на тренировъчен процес – оказване на незабавна първа помощ и спасяване на човешки живот на Грeбна база Пловдив...

  Цялата новина

 • ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

  На 09.05.2013г./четвъртък/ в СУ”Васил Левски” - гр. Пловдив се проведе „ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ”. В този ден учениците имаха възможността да бъдат управляващи в училище.

 • Да изчистим България за един ден!

  В организираната в цялата страна кампания „ Да изчистим България за един ден”- се включи и СУ”В.Левски”-Пловдив на 17.04.2013г. от 10часа. Във връзка със спецификата на учебно-тренировъчния и образователно-възпитателен процес...

  Цялата новина

 • Открит урок

  На 03.04.2013г. в VІ б клас на Спортно училище „Васил Левски” гр. Пловдив бе изнесен открит урок по информационни технологии на тема „Анимация”. Урокът бе проведен...

  Цялата новина

 • Пролетно почистване

  Като добри стопани, на 03.04.2013 г. учениците от спортовете борба и спортна стрелба направиха пролетно почистване на прилежащите площи към тренировъчните зали в района на училището...

  Цялата новина

 • Нов компютърен кабинет

  През 2012 г. Спортно училище"Васил Левски" спечели национален проект "ИКТ в училище" към МОМН за оборудване на нов компютърен кабинет с 15 терминални станции. Кабинетът е обновен изцяло.

  Галерия